I ove godine nastavljamo tradiciju naših susreta na Konferencijama kojima promičemo sigurnost i zdravlje na radu.

Kombinirani učinci tehnološkog napretka, novi oblici rada, demografske i klimatske promjene, pandemija te globalizacija izravno utječu na organizaciju rada, uvjete rada i sigurnost i zdravlje na radu.

Cilj ovogodišnje konferencije „Izazovi za sigurnost i zdravlje na radu 2023.“ jest osvijestiti, senziblizirati i motivirati socijalne partnere, poslovnu, stručnu i opću javnost na sinergijsko djelovanje radi unapređivanja stanja u svakoj radnoj okolini.

Konferencija će ponuditi odgovore na bitna pitanja o izazovima koji se nalaze pred  svijetom rada koji se brzo mijenja, a odgovarajuća rješenja i prilagodbe potrebni su i na području sigurnosti i zdravlja na radu.

Visoka razina sigurnosti na radu i dobro zdravlje radnika preduvjet su uspješnog rada, produljenja radnog vijeka, aktivnog i zdravog života u trećoj životnoj dobi, održivosti mirovinskog i zdravstvenog sustava.

Razmjena iskustava i stajališta kroz interdisciplinarni pristup uz predlaganje rješenja za sigurniji i zdraviji rad u oblikovanju radnog okruženja  sutrašnjice, kako želimo živjeti, raditi i poslovati, bit će u središtu ove konferencije, a neposredni susreti sudionika iz različitih sredina omogućit će upoznavanje i osnažiti suradnju u prijenosu i primjeni najbolje prakse.

Dobro došli na 22. konferenciju 8. prosinca 2022.