01/611-98-71
prodaja@zirs.hr
Grada Vukovara 68, Zagreb

O radionici

RADIONICA – 9.12.2022.

“Industrija 4.0, digitalizacija, nove tehnologije, zdravlje i sigurnost na radu“

Prihvaćajući iskazani interes najavljenih sudionika 22. konferencije „Izazovi za sigurnost i zdravlje na radu 2023.“, organizator je odlučio program konferencije dopuniti s još jednim događajem - radionicom na temu “Industrija 4.0, digitalizacija, nove tehnologije, zdravlje i sigurnost na radu“. Voditelj radionice je iskusni stručnjak AUVA-e, Beč s dugogodišnjim praktičnim iskustvom, g. Viktorio Malisa.

Ako želite saznati kako će tehnološka dostignuća promijeniti svijet, ova radionica je prilika koja se ne propušta.

Neprijeporno je da poseban izazov za sve ključne čimbenike, a posebno tvrtke, predstavlja digitalno doba i potreba pravodobne prilagodbe tim procesima.

Radionica će se održati 9. prosinca 2022. a sudjelovanje u tom dijelu programa uključeno je u kotizaciju konferencije. Na takav način pružamo našim vjernim sudionicima dodanu vrijednost usluge, koju čini pozitivna razlika između onoga što sudionik plaća i onoga što dobiva kroz našu proširenu ponudu, aktualan i kvalitetan sadržaj programa.

Radionicu organiziramo u suradnji s našim dugogogodišnjim partnerom AUVA-om; Austrijskim  socijalnim osiguranjem od nezgoda na radu i profesionalnih bolesti, u čijem  radu uz eksperte sudjeluju i predstavnici interesnih skupina; poslodavaca i zaposlenika.

AUVA radi pod motom „Sigurnost ne poznaje granice“; uz veliku predanost u nizu međunarodnih organizacija za poboljšanje zdravlja i sigurnosti na radu.

Uvođenje napredne robotike na radna mjesta nedvojbeno mijenja strukturu radnog okruženja. Automatizacija različitih radnih zadataka pruža koristi i prilike kojima se poboljšava sigurnost i zdravlje na radu, no zbog nje nastaju i rizici.

Radionicom želimo proširiti znanje i podići svijest o utjecaju digitalne tehnologije na rad i radna mjesta te povezane izazove i mogućnosti sigurnosti i zdravlja na radu.

Time ćemo učiniti i najbolji uvod u predstojeću kampanju OSHA-e za zdrava radna mjesta pod nazivom „Safe and Healthy Work in the Digital Age“ (Siguran i zdrav rad u digitalnom dobu), koja će se provoditi u razdoblju od 2023. do 2025. s  težištem na sigurnost i zdravlje na radu u kontekstu digitalizacije. Kampanja će obuhvatiti pet prioritetnih područja: rad putem digitalnih platformi, napredna robotika i umjetna inteligencija, rad na daljinu, pametni digitalni sustavi te upravljanje radnicima uz pomoć umjetne inteligencije.

Digitalizacija ubrzano mijenja svijet rada i zbog nje se javlja potreba za novim i ažurnim rješenjima za sigurnost i zdravlje na radu. Sustavi temeljeni na umjetnoj inteligenciji i napredna robotika mijenjaju koncept i način obavljanja ljudskog rada. To ima značajne pozitivne posljedice, ne samo u području produktivnosti poslovanja, već i sigurnosti i zdravlja na radu

Sudionici koji se prijave za konferenciju, ako žele sudjelovati i na radionici, trebaju naznačiti u prijavnici žele li sudjelovati fizički ili online. Sudionici radionice dobit će potvrdu o stručnom usavršavanju.

PODIJELI